Speldagar på Österlen 13–15 juli 2021

Publicerat 5 mars 2021.

Om allt går som vi hoppas med pandemin kommer Föreningen för Tidig Musik åter att arrangera speldagar på Österlen i Skåne. Platsen är Kiviks kapell som ligger naturskönt vid Hanöbuktens strand och är en mycket ändamålsenlig lokal. Orkesterdagarna arrangeras  i samarbete med Musik i Syd. Tonvikten kommer att ligga på symfonisk musik av tonsättare som Johann Christian Bach, Carl Friedrich Abel, Georg Joseph Vogler, Joseph Haydn och Jean Baptiste Vanhal. Ledare är Bernt Malmros och Rebecka Karlsson. Vi musicerar avspänt i A = 415 vilket innebär att om du är blåsare så krävs ett instrument som är stämt så. Stråk är anpassningsbara i tonhöjd. Sensträngar är ett plus men inget krav. Instrument som avses: stråk: violiner, violor, violonceller kontrabasar och blås: traversflöjter, oboer, fagotter och horn.
Speldagarna börjar i Kiviks kapell tisdag den 13 juli kl. 10 och slutar torsdag den 15 juli ca kl. 15 efter en liten lunchkonsert som vi bjuder på, med några valda stycken från dagarna.

Kostnad för dagarna inklusive luncher o middagar: Medlem i FFTM 800 kronor, icke medlem 1100 kronor. Anmälan senast den 12 juni = inbetalning till FFTM:s plusgirokonto 834 98 45-1 (ange Kivik, namn, kontaktuppgift, instrument och eventuella matpreferenser)
Tips på boende kan fås av Erik Rynell: erynell1@me.com, tel 0706611970. Boka gärna tidigt eftersom det är högsäsong för en väldigt populär del av Sommarsverige!
Speldagarna är lagda så att de deltagare som så önskar kan fortsätta direkt från de symfoniska dagarna i Äppelriket till Barockkursen i Huaröd.
Välkomna!


Erik Rynell, Rebecka Karlsson och Bernt Malmros

Med reservation för ändringar p.g.a. coronapandemin