Föreningen för Tidig Musik

är en rikstäckande förening för dig som är intresserad av eller verksam inom tidig musik. Föreningen arbetar för att vara ett nätverk där medlemmarna kan utbyta kunskap och erfarenheter. Föreningen verkar för att främja den tidiga musiken i det svenska musiklivet, stödjer unga musiker genom utdelande av årliga stipendier, och hedrar årligen en betydelsefull representant för den tidiga musiken genom utmärkelsen ”Årets Mungiga”.

Tidskriften Tidig Musik

är den enda tidskrift i Sverige som specialiserar sig på musik från antik till tidig romantik. Tidig Musik utkommer fyra gånger per år och vill främja intresset för och utövandet av den tidiga musiken. Här finns aktuella reportage, debatter, intervjuer och vetenskapliga artiklar samt information om kurser och recensioner av skivor, noter och böcker. En tidskrift för såväl den professionella musikern som den nyfikna entusiasten.
Prenumerera och Bli Medlem!

På Gång

Orgelbyggaren Mats Arvidsson får Årets Mungiga 2024

Årets Mungiga 2024 tilldelas Mats Arvidsson, cembalo- och orgelbyggare. Utdelningen kommer att ske på Stockholm Early Music Festival den 8 juni 2024.

Läs mer...

Barockkurs i sång och generalbas 6-8 september

Har du längtat efter att sjunga, spela och fördjupa dig i barockens musik?
Kom till Umeå den 6–8 september.

Läs mer...

Generös donation från Joculatores Upsalienses till FFTMs stipendieverksamhet

Donationen inkluderar innestående medel och fortlöpande royalty från skivinspelningar.

Läs mer...