Föreningen för Tidig Musik

är en rikstäckande förening för dig som är intresserad av eller verksam inom tidig musik. Föreningen arbetar för att vara ett nätverk där medlemmarna kan utbyta kunskap och erfarenheter. Föreningen verkar för att främja den tidiga musiken i det svenska musiklivet, stödjer unga musiker genom utdelande av årliga stipendier, och hedrar årligen en betydelsefull representant för den tidiga musiken genom utmärkelsen ”Årets Mungiga”.

Tidskriften Tidig Musik

är den enda tidskrift i Sverige som specialiserar sig på musik från antik till tidig romantik. Tidig Musik utkommer fyra gånger per år och vill främja intresset för och utövandet av den tidiga musiken. Här finns aktuella reportage, debatter, intervjuer och vetenskapliga artiklar samt information om kurser och recensioner av skivor, noter och böcker. En tidskrift för såväl den professionella musikern som den nyfikna entusiasten.
Prenumerera och Bli Medlem!

På Gång

aktuelltfftm

Spelhelg på Kristinehovs Malmgård 28–29 januari 2017

Välkommen till spelhelg på Kristinehovs Malmgård 28–29 januari 2017

Läs mer...
Schütz

Schützhelg i Nacka den 14-16 oktober 2016

Schützhelg i Nacka till medlemspris.
Den 14–16 oktober arrangerar Svenska Schützsällskapet tillsammans med Nacka församling och Föreningen för Tidig Musik en helg med fokus på Heinrich Schütz och hans kontakter med Italien.

Läs mer...
Klaviatur

Studiebesök vid ARCHÆOMUSICA i Ystad söndagen den 25 september 2016

Studiebesök vid ARCHÆOMUSICA i Ystad söndagen den 25 september 2016
Strövtåg i den musikarkeologiska terrängen

Läs mer...