Föreningen för Tidig Musik

är en rikstäckande förening för dig som är intresserad av eller verksam inom tidig musik. Föreningen arbetar för att vara ett nätverk där medlemmarna kan utbyta kunskap och erfarenheter. Föreningen verkar för att främja den tidiga musiken i det svenska musiklivet, stödjer unga musiker genom utdelande av årliga stipendier, och hedrar årligen en betydelsefull representant för den tidiga musiken genom utmärkelsen ”Årets Mungiga”.

Tidskriften Tidig Musik

är den enda tidskrift i Sverige som specialiserar sig på musik från antik till tidig romantik. Tidig Musik utkommer fyra gånger per år och vill främja intresset för och utövandet av den tidiga musiken. Här finns aktuella reportage, debatter, intervjuer och vetenskapliga artiklar samt information om kurser och recensioner av skivor, noter och böcker. En tidskrift för såväl den professionella musikern som den nyfikna entusiasten.
Prenumerera och Bli Medlem!

På Gång

Dans- och dansmusikdag Söndag 9 februari 2020 på Kristinehovs Malmgård

Unik dans- och dansmusikdag
Söndag 9 februari 2020 på Kristinehovs Malmgård
En heldag från 11.45 – cirka 21.00
med Peter Spissky, Anna Löfgren och Bernt Malmros

Läs mer...

Speldagar på temat ”Sturm und Drang” på Kristinehovs Malmgård 25–26 januari 2020

Inbjudan till speldagar, det musikaliska temat denna gång kretsar främst kring stilen ”Storm och trängtan” eller ”Sturm und Drang” som är den gängse musikaliska termen.

Läs mer...

Solmisationsdag 5 oktober 2019

Solmisationsdag med Tabea Schwarz på Kristinehovs Malmgård lördag 5 oktober 10–21.

Läs mer...